Firmanı Ekle

Kızıl Saç Kullanımı Ve Bakımı

  • 25.10.2021
  • 0

Çoğu insan, kişiye en çok yakışan rengin kendi doğal saç rengi olduğunu düşünür. Fakat bizim de bildiğimiz üzere bireyler değişimden hoşlanır. Ve bu değişimin en bariz örneği de saç rengidir. Yüzlerce renk ve tonun arasından bu sıralar oldukça popülerleşerek öne çıkan kızıl saç rengini kullanmak oldukça zordur ve emek ister. Popülerleşmesindeki en büyük etken ise oldukça göz alıcı ve çarpıcı olmasıdır. Her güzel şey beraberinde eksi bir taraf taşır. Bu rengin eksisi de çok fazla akması ve kalıcılığının kısa olmasıdır. Herkese yakışmayan bir renk olsa da doğru tonu ten renginizle entegre ettiğinizde ortaya çıkan uyum tüm eksileri silip götürüyor. Doğru tonu bulmak biraz zaman alıp bazen deneme yanılma yöntemiyle olsa da fikir alabileceğimiz bazı taktikler de elbette mevcut. Kısacası en önemli şey doğru tondur. Şimdi bu tonlara ayrıntılı bir şekilde bakalım.

1-Yoğun Kızıl

En belirgin kızıl tonlarından biri yoğun kızıldır. Saçlarını daha ön planda tutmak isteyenler tercih edebilir.

Kimler Denemelidir: Esmer ve buğday tenlilere kızıl saç yakışmaz diye bir kural yoktur. Bunun en bariz örneği de Rihannadır. Bu ten rengine sahip kadınlar bu tonu gözü kapalı olarak deneyebilirler.

Boya Numarası: Loreal Paris Excellence Intense 6.66

2-Kızıl Kahve

Direkt kızıl renge geçmeye cesaret edemeyen kişiler gönül rahatlığıyla deneyebilir. Kahve ve kızılın mükemmel uyumunu saçlarınıza yansıtan bir renktir.

Kimlere Denemelidir: Beyaz tenli kadınlar tercih etmelidir. Diğer tenlerde yeterli uyumu sağlamayabilir.

Boya Numarası: Palette 5-57 ışıltılı kızıl kahve

3-Bakır Kızıl

İskoç kızlarında rastladığımız bu harika tonun popülaritesi gittikçe artmaktadır. Bakır ve kızılın uyumuyla ortaya eşsiz bir renk çıkmıştır. Cesur bir adım atmak isteyen kadınlar için ideal bir renktir.

Kimler Denemelidir: Genellikle tüm ten renkleriyle uyumludur. Beyaz tenli kadınlara daha fazla yakışsa da herkes deneyebilir.

Boya Numarası: Koleston 6.4 bakır kızılı

4- Tarçın Bakır

Çok doğal ve tatlı duran bir renktir. Kumraldan kızıl renge yavaşça geçiş sağlamak isteyenler için saçı yıpratmadan basamak görevi sağlayan tondur.

Kimlere Yakışır: Beyaz ve buğday tenlilerin şanslı olduğu bir tondur. Kesinlikle korkmadan denenmelidir.

Boya Numarası: Neva Color 8.44 tarçın bakır

5-Böğürtlen Kızılı

Ben farklıyım ve benim kızılım diğer tonlardan çok daha farklı olacak diyenler için biçilmiş kaftandır. Koyu bir tondur bu yüzden bu renkten sıkıldığınızda başka bir renge döndürmek sizin için zor olabilir. Veya koyu kahve ve siyah gibi renklerden daha açık bir tona geçmek isterseniz risksiz bir tondur.

Kimlere Yakışır: Esmer ve buğday tenlerde mükemmel bir uyum yakalar.

Boya Numarası: Loreal Casting Creme 550 böğürtlen kızılı

7-Çilek Kızılı

Turuncu alt tondan ziyade daha çok fuşya alt tonu baskın olan bir tondur. 100 metre ileriden bile fark edilebilecek bir kırmızıdır. Diğer tonlara göre daha çok akar ve cila ister. Bakımı biraz daha zordur.

Kimlere Yakışır: Beyaz tenliler tercih etmelidir.

Boya Numarası: Maxx Deluxe 5.65 çilek kızılı

8- Kestane Kızılı

Tarçın bakır tonu gibi risksiz bir tondur. Kahve tonları daha baskın olduğundan dolayı akma problemi çok fazla yaşanmaz.

Kimlere Yakışır: Esmer ve buğday tenliler denemelidir.

Boya Numarası: Sea Color 4.6 kestane kızılı

9- Smoked Kızılı

Yakut kırmızını saçlarınızda görmek istiyorsanız doğru bir tondur. Gölgeli bir görüntüsü vardır.

Kimlere Yakışır: Beyaz ve buğday tenliler deneyebilir.

Boya Numarası: Natural Colors 4Rr smoked kızılı

10- Şarap Kızılı

Kızıl dediğimizde aklımıza gelen ilk tonlardan biridir. Dikkat çekici bir renktir. Çilek kızılı gibi çok fazla akar.

Kimlere Yakışır: Tüm cilt tonlarıyla uyumludur.

Boya Numarası: Koleston 5.66 şarap kızılı

Kızıl Saçın Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kızıl saç canlı pigmentler içerdiği için diğer renklere göre bakımı daha da zordur. En fazla iki hafta tam rengini gösterdikten sonra boya akarak solmaya başlar. Oldukça zahmetli olan kızıl saç rengini kullananların bakım yaparken dikkat edeceği bazı önemli konular vardır.

Şampuan Seçiminizi Doğru Yapın. Bildiğimiz üzere kozmetik sektörü son yıllarda çok fazla gelişim gösterdi. Artık saç rengine göre şampuanlar üretiliyor. Kızıl saçlar içinde elbette ki var. Elseve Color serisini kullanarak saç renginizin ömrünü arttırabilirsiniz.

Sülfatsız Şampuanları Tercih Edin. Saç derisini yıprattığı gibi saç rengini de yıpratan sülfat bu rengi kullananlar için kaçılması gereken bir maddedir. Zaten boyayla birlikte işlem görmüş saçlarınıza zarar verip, parlaklığının azalmasını ve rengin daha hızlı akmasını sağlar.

Saç Kremi Kullanmayı İhmal Etmeyin. Doğru ve düzenli şekilde kullanıldığında saçı canlandırıp rengin parlaklığını korur. Kullanırken deriye değdirilmemeli sadece saçın uçlarına sürülmelidir. Bir dakika kadar bekledikten sonra iyice durulanmalıdır.

Saç Maskesi Tercih Edilmelidir. Saç maskelerinin temel amacı boyayla veya diğer etkenler sebebiyle yıpranmış saçları derinlemesine nemlendirerek kırılan saçları onarır ve saçın nem dengesini sağlar. Düzenli olarak haftada bir kullanımda saçınız boyama işlemi görmemişçesine sağlıklı olur.

Sert Kumaşa Sahip Havlulardan Kaçının. Biraz tuhaf bir öneri gibi gözükse de sert kumaşlı havlular kızıl saça zarar verir. Bunun yerine yumuşak bir havlu veya eski bir tişörtünüz ile saçlarınızı kurutun.

Bone Kullanın. Havuzda ve denizde tuzlu ve klorlu suyun da etkisiyle kızıl saçlarınız mahvolabilir. Bone kullanımıyla göreceği zararı minimuma indirebilirsiniz.

Saçınızı Isı İle Şekillendirmekten Kaçının. Isı sadece boyalı saçlara zarar vermese de bu saçlarda etkisi daha da fazladır. Rengi soluklaştırır ve saçınızı cansız hale getirir. Şekillendirmeniz gerektiğinde saç köpüğünü tercih etmelisiniz.

Kızıl Saç Boyası Saça Nasıl Uygulanır?

Diğer boyama yöntemleriyle arasında çok fazla fark olmamasına rağmen birkaç püf noktası vardır. Saç boyası ve oksidan metal olmayan bir kapta homojen olacak şekilde karıştırılır.  Metal kap tercih edilmemesinin sebebi saç boyasının metalle birlikte reaksiyona girip oksitlenmesidir. Böylelikle boyama sonrasında hüsrana uğrayabilirsiniz.

Boyamızı karıştırdıktan sonra kutudan çıkan eldivenleri giyip alnımıza ve boyanın değmesi muhtemel olan yerlere vazelini bolca sürmeliyiz. Boya saç derisinden 3-4 yıkama sonra çıktığı için vazelinsiz uygulama yapmak risklidir ve hoş olmayan sonuçlar doğurabilir.

Vazelin işlemini de tamamladıktan sonra ilk olarak saç diplerimizi boyayıp ardından uçlarına doğru boyayı eşit miktarda saçımıza uyguluyoruz. Boyanın markasına ve tonuna bağlı değişiklik göstereceği için boyanın saçta durma süresini kutunun içindeki açıklama kağıdından öğrenmek en doğrusu olacaktır. Bekleme süresinin ardından saçımızı yıkayabiliriz.

Kızıl Saçlar İçin Saç Modelleri

Yukarıda da açıkladığımız üzere geniş bir ton yelpazesi olan kızıl saç rengi için saç modeli seçmek tamamen sizin zevkinize kalmıştır. Saç rengi nasıl cilt tonuna göre seçiliyorsa, saç modeli de yüz tipine göre seçilmelidir. Bu işleme ilk olarak yüz tipimizi bulmakla başlamak en doğrusu olacaktır. Hem doğru tonu hem de doğru saç modelini bulduğunuzda kusursuz bir görüntüye sahip olmamak gibi bir şansınız kalmayacaktır.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler :